Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επαίνεσε την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, την Πέμπτη, για το γεγονός ότι του παρέδωσε «το Νόμπελ Ειρήνης της για τη δουλειά που έχω κάνει», κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο.
«Είναι μια υπέροχη γυναίκα που έχει περάσει τόσα πολλά», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social, προσθέτοντας ότι η χειρονομία της Ματσάδο να του παραδώσει το μετάλλιο ήταν «μια υπέροχη ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού».
Το Νόμπελ Ειρήνης αποτελούσε διακαή πόθο του Ντόναλντ Τραμπ και η Ματσάδο του το αφιέρωσε όταν της απονεμήθηκε πέρυσι. Ωστόσο η νορβηγική επιτροπή των Νόμπελ κατέστησε σαφές μέσω ανακοίνωσης πως το βραβείο «δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους».
Νωρίτερα σήμερα, η Μαρία Κορίνα Ματσάδο είχε δηλώσει πως η συνάντησή της με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο πήγε πολύ καλά και ήταν «θαυμάσια».
Πηγή: AFP
Σχετική είδηση: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο προσέφερε το Νόμπελ Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος