Τραγωδία στην Κίνα: Τουλάχιστον 50 άτομα καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση στην επαρχία Γιουνάν

Κατολίσθηση στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας (νοτιοδυτικά) καταπλάκωσε σχεδόν 50 χωρικούς, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις των αρχών, μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 05:51 (τοπική ώρα· χθες Κυριακή στις 23:51 ώρα Ελλάδας), στο χωριό Λιανγκσούι, στην κομητεία Τζενσιόνγκ της επαρχίας, όπου τουλάχιστον «44 άνθρωποι θάφτηκαν σε 18 κατοικίες», κατά τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CCTV.

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο από την πλευρά του κάνει λόγο για 47 αγνοούμενους.

«Πάνω από 200 κάτοικοι (της κοινότητας) απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, 10 μηχανήματα έργου, 33 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος και πάνω από 200 μέλη σωστικών συνεργείων κινητοποιήθηκαν» για την επιχείρηση, ανέφερε το CCTV.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Douyin διακρίνονται ορεινό χωριό καλυμμένο από χιόνι και σπίτια θαμμένα από αυτή που μοιάζει να ήταν κατολίσθηση βράχων και γης.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές σε ορεινές περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας, ιδίως έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος