Τουρκία: Τι λέει η Εισαγγελία της Άγκυρας για τις συλλήψεις ναυάρχων – Διαφωνία εκφράζουν νομικοί

Κωνσταντινούπολη – Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας Άγκυρας έχει ξεκινήσει «αυτεπάγγελτη έρευνα για το έγκλημα» και αποφασίστηκε η σύλληψη 10 υπόπτων προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, ενώ για άλλους 4 αποφασίστηκε να κληθούν να καταθέσουν εντός 3 ημερών χωρίς να τεθούν υπό κράτηση λόγω προχωρημένης ηλικίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν συλληφθεί όλοι οι ύποπτοι.

Σύμφωνα με Τούρκους νομικούς, η κοινή δήλωση των απόστρατων ναυάρχων δεν παραβιάζει κανένα νόμο, αντίθετα περιλαμβάνεται στο άρθρο 26 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδίδει τις σκέψεις και τις απόψεις του ατομικά ή συλλογικά μέσω προφορικής ομιλίας, γραφής, σχεδίων ή άλλων μέσων».

Νομικός που μίλησε στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ, υπογράμμισε ότι η κοινή δήλωση πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιό του. «Το κάλεσμα που έγινε και η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τους απόστρατους ναυάρχους δεν είναι κάλεσμα πραξικοπήματος, αντιθέτως, πρόκειται για κάλεσμα δημοκρατίας» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος