Τουρκία: O Τσαβούσογλου καταδικάζει τις «αισχρές δηλώσεις» Ντράγκι κατά Ερντογάν

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι σχέσεις Ρώμης – Άγκυρας μετά τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι κατά του Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το «σκάνδαλο του καναπέ». Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. «Καταδικάζουμε τις αισχρές δηλώσεις του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας κατά του εκλεγμένου προέδρου μας και τις ανταποδίδουμε», σημείωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Μάριο Ντράγκι κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εξευτέλισε την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια επίσκεψης στην Άγκυρα την Τρίτη και χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «δικτάτορα».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε πως λυπάται ιδιαίτερα που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέστη αυτή τη συμπεριφορά και τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε «δικτάτορες», αναφερόμενος στον Ερντογάν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναγκάσθηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, μακριά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη στην Άγκυρα. Το «σκάνδαλο του καναπέ» έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις Βρυξέλλες.

Πηγές: ΕΡΤ, Anadolu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος