Τουρκία: Κρίσιμο υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Ερντογάν – Στο επίκεντρο τα fake news για τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο

Array

Την «ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της Ελλάδας σε αποστρατικοποιημένα νησιά» θα συζητήσει μεταξύ άλλων τη Δευτέρα το υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας υπό τον Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου, το νέο προκλητικό αφήγημα της Άγκυρας ότι η Ελλάδα μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα σε νησιά με καθεστώς αποστρατικοποίησης, κυρίως Λέσβο και Σάμο, θα είναι στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ερντογάν που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Άγκυρα επιμένει ότι υπήρξε μεταφορά τεθωρακισμένων στη Λέσβο και στη Σάμο στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 21 Σεπτεμβρίου και ότι αυτό συνιστά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Το σημερινό Συμβούλιο είναι κρίσιμο, θα συζητηθεί η κλιμακούμενη ένταση με την Ελλάδα και θα υπάρξουν ενδεχομένως αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Πάντως λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν από έναρξη της νέας περιόδου εργασιών της Τ. Εθνοσυνέλευσης τη (1η Οκτωβρίου). Επιπλέον θα συζητηθούν οι δήθεν «παραβιάσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο» και οι φερόμενες «επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα παράτυπων μεταναστών».

Δείγμα των προθέσεων της Άγκυρας να κλιμακώσει περεταίρω την ένταση είναι και σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής Σαμπάχ περί δήθεν ύπαρξης και δεύτερου στρατοπέδου τρομοκρατών στο Λαύριο ακριβώς δίπλα από τον παλιό καταυλισμό, όπου φιλοξενούνται, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες τουρκικές πηγές, τρομοκράτες κυρίως του ΡΚΚ.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Σχετικό Άρθρο: Τουρκία: Υπουργικό συμβούλιο με θέμα τα fake news για τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος