Toυρκία: Αναστάτωση από την αδιαθεσία του Ταγίπ Ερντογάν σε ζωντανή μετάδοση – Ανησυχία για την υγεία του

Λίγες ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές η ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διαρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης κάνει το γύρο του διαδικτύου και ενδεχομένως αλλάζει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όπως φαίνεται στο επίμαχο βίντεο από το Kanal 7 ο Τούρκος πρόεδρος ενώ παραχωρεί συνέντευξη εντός του προεδρικού Μεγάρου, ξαφνικά δείχνει σαστισμένος και σταματάει να μιλάει. Η κάμερα περνάει στον δημοσιογράφο δείχνοντάς τον πετάγεται από την καρέκλα του έντρομος και από το βάθος να ακούγονται φωνές με επιφωνήματα «Θεέ μου». Το κανάλι μετά από λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας του δημοσιογράφου διέκοψε την απευθείας μετάδοση και πέρασε σε διαφημίσεις.

Το πρόγραμμα επανήλθε στην κανονική του ροή μετά από δέκα λεπτά ενώ ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν που εμφανίστηκε ξανά, ζήτησε συγγνώμη από το κοινό που έγινε μάρτυρας της on air αδιαθεσίας του. Ο ίδιος επικαλέστηκε ότι αντιμετώπισε μια στομαχική διαταραχή λόγω κόπωσης εξαιτίας τους προεκλογικού αγώνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επανεμφάνιση του προέδρου της Τουρκίας είχε ως στόχο να καθησυχάσει τον κόσμο. Η διακαναλική συνέντευξη ολοκληρώθηκε μετά από λίγα λεπτά με τους θεατές να βλέπουν εμφανώς καταβεβλημένο τον Ερντογάν ενώ ο ίδιος ανέφερε δικαιολόγησε το περιστατικό λέγοντας ότι δεν αισθανόταν καλά πριν τη συνέντευξη αλλά δεν ήθελε να ακυρώσει την τηλεοπτική του εμφάνιση.

Το ανησυχητικό αυτό συμβάν επανέφερε στο δημόσιο λόγο το θέμα της υγείας του Τούρκου προέδρου. Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης περιέγραψε την επόμενη ημέρα στην Τουρκία και τις πρώτες δηλώσεις πολιτικών συντρόφων και αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε το περισταστικό που έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (25/4) «παίζει χαμηλά» στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενώ σήμερα Τετάρτη υπάρχει είναι μια ανάρτηση του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος του εύχεται περαστικά.

«Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει μία ανάρτηση του Ομέρ Τσελίκ, του εκπροσώπου του κόμματος που λέει ότι είναι καλά στην υγεία του ο πρόεδρος και όλα καλά και περαστικά του και ευχαριστούμε όλους όσοι έσπευσαν να ευχηθούν περαστικά στα μέσα ενημέρωσης, σημείωσε.

Το περιστατικό της on air αδιαθεσίας του Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι στιγμής, έχει υποβαθμιστεί γεγονός που κάνει τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ να εκτιμά ότι ενδεχομένως να υπήρξε κάποια παρέμβαση.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ, Kanal 7

Διαβάστε επίσης:

Στις 14/5 οι εκλογές στην Τουρκία: «Τρίζει η καρέκλα» του Ερντογάν – «Κερδίζει έδαφος» ο Κιλιτσντάρογλου στις δημοσκοπήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος