« Γνωρίζουμε ότι η Γερμανία είναι στόχος τρομοκρατών, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, είχε στόχο Γερμανούς τουρίστες» , δήλωσε στο ZDF ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρινίζοντας ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας μετά την τρομοκρατική επίθεση .
Στην Αγκυρα μετέβη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και κατά τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του, Εφκάν Αλά, επιδιώκει να διασαφηνίσει εάν ο καμικάζι επέλεξε ως στόχο Γερμανούς τουρίστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του DPA, λίγο πριν από την επίθεση αυτοκτονίας που άφησε 10 νεκρούς, μεταξύ αυτών 8 Γερμανούς τουρίστες, η πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, που συνήθως σφύζει από τουρίστες, ήταν σχετικά άδεια για την εποχή και ο καμικάζι πλησίασε ανενόχλητος το γερμανικό γκρουπ τουριστών πριν τιναχθεί στον αέρα.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν προς την Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επισημαίνοντας ότι σε όλη την Τουρκία υπάρχει ο κίνδυνος νέων πολιτικών εντάσεων, βίαιων συμπλοκών και τρομοκρατικών επιθέσεων.
Η Ανγκελα Μέρκελ καταδίκασε την επίθεση ως δολοφονική και τόνισε ότι η τρομοκρατία είναι εχθρός όλων των ελεύθερων ανθρώπων και της ανθρωπότητας.
Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Ρώσων στην Αττάλεια, ενώ συνολικά ανέρχονται σε 59 οι συλληφθέντες κατά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε. Σύμφωνα με το πρακτορείο RT , οι Ρώσοι κρατούμενοι είναι ύποπτοι για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και κατονόμασε ως υπεύθυνο για το μακελειό ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε καταγωγή από τη Συρία, ενώ διατράνωσε ότι η τρομοκρατία δεν θα υπερισχύσει στην Τουρκία.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι για την επίθεση ευθύνεται το Ισλαμικό κράτος, η Τουρκία εντάσσεται στην λίστα των 19 χωρών – εκτός της Συρίας και του Ιράκ- που βρέθηκαν στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους , από τον Ιούνιο του 2014, με απολογισμό 1.150 νεκρούς, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.
ΠΗΓΗ: Deutche Welle ,CNN
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος