Τουρκία: Η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές – Προηγείται ο Ερντογάν

Γνωστός για την εγγύτητά του με την τουρκική κυβέρνηση, ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων SONAR, Χακάν Μπαϊρακτσί, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα τα αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης για τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη με δείγμα 4. 541 ερωτηθέντων στην Τουρκία, σε 25 επαρχίες μεταξύ 10 και 16 Απριλίου, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει το 46,1% των ψήφων και ο ηγέτης του ΡΛΚ (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει το 44,1% των ψήφων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό ψήφου του Προέδρου του Κόμματος Πατρίδας και υποψηφίου για την προεδρία, Μουχαρέμ Ιντζ, πρώην στελέχους του ΡΛΚ, ανήλθε στο 7,1%. Μετά τη κατανομή των αναποφάσιστων, το ποσοστό ψήφου του Ιντζέ, αυξήθηκε στο 7,7%. 

Το ποσοστό του έτερου προεδρικού υποψηφίου Σινάν Ογκάν στον πρώτο γύρο είναι 2,1. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς του, το ποσοστό του Ιντζέ εμποδίζει τους δυο πρώτους υποψηφίους από το να επιτύχουν πλειοψηφία 50%+1 ψήφου και έτσι  οι  προεδρικές εκλογές μεταφέρονται στον δεύτερο γύρο. 

Πάντως οι γνώμες διχάζονται σχετικά με τις προοπτικές του Ιντζέ, καθώς άλλοι ερευνητές θεωρούν ότι τα ποσοστά του Ιντζέ που βασίζοντα κυρίως στην έντονη παρουσία του στα ΚΜΔ κυρίως στο TikTok θα μειωθεί σημαντικά, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές καθώς οι δυσαρεστημένοι του ΡΛΚ που τον ακολουθούν θα συσπειρωθούν πίσω  από το αρχικό κόμμα τους δηλαδή το ΡΛΚ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος