Τουρκία: Διασώστες ανέσυραν ζωντανούς 13χρονο και 10χρονο κορίτσι – Άντεξαν στα ερείπια πάνω από 180 ώρες

Οι διασώσεις συνεχίζονται, αλλά και οι μετασεισμοί που σύμφωνα με βίντεο , προκάλεσαν πανικό σε Αμερικανούς και Γάλλους διασώστες

Ο απολογισμός από τους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία ξεπερνά ήδη τους 37.000 νεκρούς αλλά κάθε ώρα οι διασώστες ανακοινώνουν κι ένα θαύμα επιβίωσης. Ένα 13χρονο αγόρι κρατήθηκε στη ζωή 182 ώρες μετά τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.

Τα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters δείχνουν τον έφηβο να κρατάει το χέρι ενός διασώστη ενώ τον τοποθετούν σε φορείο, αφού του ακινητοποίησαν το κεφάλι και τον κάλυψαν με μια κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό. Στη συνέχεια τον μεταφέρουν σε ένα ασθενοφόρο.

Διασώστες ανέσυραν, επίσης σήμερα, ζωντανό ένα 10χρονο κορίτσι από τα ερείπια πολυκατοικίας στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, 183 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε την περιοχή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το δίκτυο TRT Haber.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο Anadolu υπενθυμίζει ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται προβάλλοντας βίντεο από Αμερικανούς και Γάλλους διασώστες οι οποίοι βγαίνουν «επειγόντως» από ετοιμόρροπο κτίριο λόγω δόνησης στα Άδανα.

Στο μεταξύ, η 6χρονη Μιράι απεγκλωβίστηκε ύστερα από 178 ώρες κάτω από τα συντρίμμια στο Αντιγιαμάν.

176 ώρες μετά τον σεισμό ανασύρθηκε άλλη μια εγκλωβισμένη στην επαρχζία Χατάι, η Εσμά. Μία ώρα αργότερα διασώθηκε και 35χρονος.


Τα συνεργεία διάσωσης την απομακρύνουν από τα συντρίμμια  ενώ με κομμένη την ανάσα ο κόσμος παρακολουθεί τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό και του 15 χρονου γιου της.
 
Αίσιο τέλος είχε και η επιχείρηση διάσωσης της 26χρονης Ντέρια στην ίδια περιοχή.


 Λίγο νωρίτερα, στην ίδια περιοχή είχαν διασωθεί μία ακόμη γυναίκα κι ένα επτάχρονο αγόρι.
 
 Η 40χρονη Σιμπέλ Καγιά ανασύρθηκε ζωντανή ύστερα από  170 ώρες κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφης πολυκατοικίας στο Γκαζιαντέπ.

Διασώστες από το Ελ Σαλβαδόρ ανέσυραν ζωντανούς μία γυναίκα κι ένα παιδί στο Καχραμαν- μαράς.

Οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ στην σεισμόπληκτη Τουρκία, Ελβίνα Κρίθαρη και Κώστας Καντούρηςμετέδωσαν νωρίτερα τη διάσωση ενός 68χρονου άνδρα που ανασύρθηκε μετά από 158 ώρες στο Καχραμανμαράς από Ρώσους διασώστες και την ανάσυρση μιας 40χρονης μετά από 170 ώρες στο Γκαζιαντέπ.

 Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000, σε όλες τις πληγείσες περιοχές, βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια», μετέδωσε η Ελβίρα Κρίθαρη ενώ Ο Κώστας Καντούρης επισημαίνει ότι το Γκαζιαντέπ, επίκεντρο του δεύτερου μεγάλου σεισμού των 7,6 Ρίχτερ, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να εμβολιαστούν καθώς εστάλησαν μεγάλες παρτίδες εμβολίων, τετάνου και λύσσας. Ωστόσο, στους καταυλισμούς παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων και βασικών πρώτων ειδών.

Πηγή: ΕΡΤ

Αποστολή Καχραμανμαράς: Ελβίρα Κρίθαρη / Κάμερα: Φώτης Πάντος / Ηχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

Αποστολή Γκαζιαντέπ: Κώστας Καντούρης / Κάμερα: Στέργιος Τσιφούτης / Ήχος: Τάσος Δεμοίρος

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος