Η ΕΡΤ στην Τουρκία: Εικόνες καταστροφής με δρόμους που άνοιξαν στη μέση

Εικόνες βιβλικής καταστροφής μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ελβίρα Κρίθαρη, η οποία βρισκόταν στο Καχραμανμαράς και κατευθυνόταν στο Γκαζιαντέπ, όπου είναι το επίκεντρο του σεισμού που ισοπέδωσε Τουρκία & Συρία.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ελβίρα Κρίθαρη, η οποία βρισκόταν στο Καχραμανμαράς και κατευθυνόταν στο Γκαζιαντέπ, όπου είναι το επίκεντρο του σεισμού που ισοπέδωσε Τουρκία και Συρία.

Το συνεργείο της ΕΡΤ ήταν καθ’ οδόν, για ακόμη μία μέρα προς το Γκαζιαντέπ, όπου πέρα από τις ουρές των οχημάτων που σχηματίζονται λόγω κίνησης κυρίως έξω από τα πρατήρια καυσίμων, αντίκρισε κάτι απίστευτο. Ο δρόμος ήταν εντελώς κατεστραμμένος. Η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου είναι παρόμοια, με αποτέλσμα οι περισσότεροι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι, γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει ενημέρωση από το κράτος.

Οι υποδομές στις επαρχίες μπορεί να μην έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά σύμφωνα με την αποστολή της ΕΡΤ, όλα τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

«Εμείς αυτό που αντικρίσαμε εχθές στο Καχραμανμαράς ήταν μία πόλη η οποία σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, υπήρχε ένα συνεργείο διάσωσης που προσπαθούσε να απεγκλωβίσει κόσμο που ήταν στα συντρίμμια. Αναρωτιόμαστε: Στα χωριά τα μικρά, στις πόλεις τις μικρές, στις οποίες συναντήσαμε στον δρόμο μας και είδαμε στη σειρά τα σπίτια να είναι κατεστραμμένα, τι βοήθεια είχαν από τον κρατικό μηχανισμό;», αναρωτήθηκε η απεσταλμένη της ΕΡΤ.

Σχετικά με τις διασώσεις, αυτό που προκάλεσε εντύπωση στο συνεργείο ήταν το εξής: «Χθες το βράδυ στο Καχραμανμαράς η ΕΡΤ ήταν παρούσα σε πάρα πολλές διασώσεις. Δυστυχώς δεν ανασύρθηκαν ζωντανοί οι άνθρωποι – αυτοί τουλάχιστον οι άνθρωποι που ήμασταν εκεί για να παρατηρήσουμε. Η τελευταία μάλιστα σκηνή μας έχει μείνει πολύ έντονα, καθώς η γυναίκα που ανασύρθηκε φόραγε ένα πορτοκαλί κολιέ. Ο διασώστης της το έβγαλε από το λαιμό για να το δώσει σε έναν από τους ανθρώπους της ώστε να αναγνωρίσουν ότι ανήκει στον δικό τους άνθρωπο».

Αποστολή – Καχραμανμαράς: Ελβίρα Κρίθαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος