Τουρκία: Από τα θαύματα επιβίωσης στις μπουλντόζες των ομαδικών τάφων – Νέα έκκληση για βοήθεια από την Αντιόχεια

Δέκατη ημέρα από το σεισμό και 287 και πλέον ώρες μετά άνθρωποι εν ζωή ανασύρονται από τα ερείπια. Ωστόσο οι μπουλντόζες κατεδάφισης πληθαίνουν ενώ ελαχιστοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Μπροστά στα μάτια της κόρης αγνοουμένου στα ερείπια 14όροφης πολυκατοικίας, οι μπουλντόζες απομακρύνουν μπάζα, μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Αντιόχεια, Κάτια Νιάκαρη ενώ από τα Άδανα ο Κώστας Καντούρης τόνισε ότι την ώρα που απεγκλωβιζόταν ένας ακόμη άνθρωπος εν ζωή, ανακοινώθηκε λήξη των επιχειρήσεων διάσωσης στο Αντιγιαμάν.

Οι κάτοικοι ζητούν να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις διάσωσης ωστόσο οι κατεδαφίσεις έχουν αρχίσει, στα ‘Αδανα και σύμφωνα με τον Κώστα Καντούρη οι άνθρωποι που εκτοπίζονται υποχρεωτικά αναζητώντας στέγη ανέρχονται σε 215.00.

Ούτε με δημοσιογραφικά κλισέ, ούτε καν με κάμερα δεν μπορεί να αποτυπωθεί η καταστροφή, είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, στην τελευταία του ανταπόκριση πριν επιστρέψει από την Τουρκία.

Στην Αντιόχεια, η κάμερα της ΕΡΤ εστιάζει στα χέρια διασωστών που ψάχνουν για ίχνη ζωής πριν αρχίσουν οι μπουλντόζες το άλλο έργο. Αυτοψία στις υποδομές ανέλαβαν 7.000 εμπειρογνώμονες.

Νέα έκκληση για βοήθεια απήυθυναν οι αρχές στην Αντιόχεια, προσδιορίζοντας ότι προτεραιότητα έχουν σκηνές και κουβέρτες, προσωπικά είδη φροντίδας, παλτά κυρίως για παιδιά.

Πηγή: ΕΡΤ: Αποστολή- Τουρκία: Κάτια ΝΙάκαρη, Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος