Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 36.180 οι νεκροί – 17χρονη βγηκε ζωντανή μετά από 228 ώρες

Ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε σε 36.187 στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία AFAD.

Ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε σε 36.187 στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD. Σύμφωνα με την AFAD, πάνω από 4.300 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην πληγείσα ζώνη μετά την αρχική, ισχυρή σεισμική δόνηση.

Την ίδια ώρα, άλλο ένα θαύμα σημειώθηκε στην πόλη Καχραμανμαράς την 11η ημέρα του σεισμού. Μετά από 248 ώρες στα χαλάσματα, μια νεαρή κοπέλα 17 ετών διασώθηκε ζωντανή από κατεστραμμένη πολυκατοικία. Τα χαμόγελα, το πρωί της Πέμπτης, επέστρεψαν στα πρόσωπα των διασωστών, οι οποίοι γνωρίζουν ότι μόνο με ένα θαύμα μπορεί πλέον να βρεθεί κάποιος ζωντανός.

Περίπου 20 ώρες νωρίτερα, τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης εντόπισαν ένα 13χρονο αγόρι κάτω από τα ερείπια. Το αγόρι, του οποίου το όνομα είναι Μουσταφά, ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια 228 ώρες μετά τα φονικά Ρίχτερ. Οι ανθρακωρύχοι από την πόλη Ζονγκουλντάκ της Μαύρης Θάλασσας έσωσαν χθες μια μητέρα και 2 παιδιά από τα ερείπια στην περιοχή Αντάκια, επίσης στο Χατάι.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Αργεντινής στην Τουρκία διέσωσε χθες Τετάρτη άλλους τρεις ανθρώπους στη μητροπολιτική περιοχή, που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου. Οι άνθρωποι που διασώθηκαν ήταν δυο ενήλικοι κι ένα παιδί, στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τα κατασκευαστικά σφάλματα που οδήγησαν στην κατάρρευση αμέτρητων κτηρίων στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό παραπέμφθηκαν στο δικαστικό μέγαρο 39 ύποπτοι στο Ντιγιαρμπακίρ. Μετά την κατάθεση στον εισαγγελέα, 15 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και εργολάβοι, συνελήφθησαν με την κατηγορία της «δολοφονίας από πρόθεση». Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για τη σύλληψη υπόπτων που διαφεύγουν. Ακόμα πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν με τις ίδιες κατηγορίες στα Άδανα.

Πηγή: Yeni Safak, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος