Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επιβάλλει κυρώσεις σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ

Την Τρίτη, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ και σε μια λιβανέζικη εταιρεία. Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) εντόπισε τρεις οικονομικούς διαμεσολαβητές που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ και μια ταξιδιωτική εταιρεία με έδρα τον Λίβανο.

Συγκεκριμένα, η OFAC έχει ορίσει τους Adel Diab, Ali Mohamed Daoun, Jihad Salem Allama και την εταιρεία τους, Dar Es Salaam Travel and Tourism, στη λίστα των κυρώσεων.

Αυτή η ενέργεια έρχεται σε μια εποχή που η οικονομία του Λιβάνου αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση και η Χεζμπολάχ, ως μέρος της λιβανικής κυβέρνησης, μπλοκάρει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αποτρέπει την αλλαγή που τόσο πολύ χρειάζεται ο λιβανέζικος λαός, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο δήλωσε ότι το εκτεταμένο δίκτυο οικονομικών διαμεσολαβητών της Χεζμπολάχ βοήθησε την οργάνωση  να εκμεταλλευτεί τους οικονομικούς πόρους του Λιβάνου και να επιβιώσει από την τρέχουσα οικονομική κρίση.

 Εξήγησε ότι μέσω επιχειρηματιών όπως αυτοί που αναφέρονται σήμερα, η Χεζμπολάχ λαμβάνει υλική και οικονομική υποστήριξη μέσω του νόμιμου εμπορικού τομέα για να χρηματοδοτήσει τις ενέργειές της και τις προσπάθειές της να αποσταθεροποιήσει τους πολιτικούς θεσμούς του Λιβάνου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Οικονομικές Πληροφορίες  δήλωσε:«Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει τον λιβανέζικο λαό, αλλά όπως και άλλοι διεφθαρμένοι παράγοντες στο Λίβανο που έχουν εντοπιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών, η Χεζμπολάχ συνεχίζει να επωφελείται από μεμονωμένες επιχειρηματικές επιχειρήσεις και παρασκηνιακές πολιτικές συμφωνίες, συγκεντρώνοντας πλούτο που ο λαός του Λιβάνου δεν βλέπει».

Επιμέλεια – Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος