Το τηλεφώνημα Μπάιντεν στον πρόεδρο της Πολωνίας – Οι κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους συνεργάτες του

Array

Το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Tζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις κρίσιμες στιγμές μετά την είδηση ότι πύραυλος, άγνωστης προέλευσης,, κατέπεσε στην Πολωνία με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο πολιτών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απαθανατίζεται να συνομιλεί τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο πύραυλος ήταν ρωσικός. Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο κορυφής της G20. Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του φαίνεται ο 79χρονος να βρίσκεται μαζί με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν με κάζιουαλ εμφάνιση.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ: Ο πύραυλος προήλθε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Μετά τις αρχικές συγκεχυμένες πληροφορίες ότι ο πύραυλος που έπληξε χώρα του ΝΑΤΟ ήταν ρωσικός το πρωί της Τετάρτης αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανέφεραν πως με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση τους, μάλλον ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε χθες Τρίτη σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την κατάρριψη ρωσικού εισερχόμενου πυραύλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος