To σφοδρότερο κύμα Covid-19 έχει μπροστά της η Ρωσία – Ίσως ξεπεραστούν τα 100.000 κρούσματα ημερησίως

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα Covid-19 βρίσκεται η Ρωσία η οποία ακόμα μετράει τις πληγές του προηγούμενου. Σε συνεδρίαση του συντονιστικού συμβουλίου, η επικεφαλής της Rospotebnadzor Άννα Πόποβα, υποστήριξε πως «σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης και μη τήρησης εκείνων των απαιτήσεων για τις οποίες μιλάμε εδώ και δύο χρόνια η συχνότητα εμφάνισης Covid-19 μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα κρούσματα ανά ημέρα να ξεπερνούν τα 100.000».

Παράλληλα η Άννα Πόποβα ζήτησε από όλους του εργοδότες να είναι προσεκτικοί με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή να μην πηγαίνουν στις εργασίες τους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπνευστικής ανεπάρκειας

Σομπιάνιν: Προ των πυλών το χειρότερο κρούσμα

Την αγωνία του για την εξάπλωση της μετάλλαξης “Όμικρον” δεν έκρυψε ούτε ο κυβερνήτης της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, καθώς όπως δήλωσε: «Δυστυχώς στη Μόσχα, υπάρχει ήδη ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων “Όμικρον”. Μέσα σε επτά έως δέκα ημέρες θα παρατηρήσουμε σημαντική αύξηση της επίπτωσης. Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε χειρότερη κατάσταση από ό,τι στα προηγούμενα κύματα».

Νέα συνεδρίαση υπό τον Μισούστιν

Με την κατάσταση εξαιτίας της μετάλλαξης να προμηνύεται πολύ δύσκολη, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ανακοίνωσε πως σύντομα θα συγκαλέσει νέα συνάντηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της “Όμικρον” κατά της πανδημίας

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και των εμβολίων κατά του στελέχους του κορονοϊού Όμικρον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος