Το Πεντάγωνο καλεί τους Αμερικανούς να μην πηγαίνουν στην Ουκρανία

Το Πεντάγωνο καλεί τους Αμερικανούς να μην πηγαίνουν στην Ουκρανία μετά τον θάνατο ενός νεαρού Αμερικανού.

Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός που είχε φύγει από τις ΗΠΑ για να πολεμήσει στην Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων σκοτώθηκε, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του, με το Πεντάγωνο να απευθύνει μια προειδοποίηση σήμερα στους Αμερικανούς υπηκόους που προσπαθούν να πάνε στο πεδίο αυτής της φονικής σύγκρουσης.

Νεκρός 22χρονος

Ο Γουίλι Τζόζεφ Κάνσελ, που σκοτώθηκε τη Δευτέρα, 25 Απριλίου σε ηλικία 22 ετών, είχε φθάσει στην Ουκρανία στα μέσα Μαρτίου, δήλωσε η μητέρα του Ρεμπέκα Καμπρέρα στο δίκτυο CNN.

«Εξακολουθούμε να προτρέπουμε τους Αμερικανούς να μην πηγαίνουν στην Ουκρανία», δήλωσε, επίσης στο CNN, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, που χαρακτήρισε το νέο “θλιβερό και εξέφρασε την υποστήριξή του στην οικογένεια του σκοτωμένου.

Το Πεντάγωνο καλεί τους Αμερικανούς να μην πηγαίνουν στην Ουκρανία
(AP Photo/Sergei Grits)

«Είναι μια ζώνη πολέμου εν εξελίξει (…) δεν είναι ένα μέρος όπου πρέπει να πηγαίνουν οι Αμερικανοί», επανέλαβε.

«Ήθελε να πάει εκεί γιατί πίστευε σε αυτό για το οποίο αγωνίζεται η Ουκρανία, και ήθελε να είναι μέρος σε αυτό ώστε να αναχαιτιστεί (η απειλή) εκεί και να μην φθάσει μέχρι εδώ», είπε η Ρεμπέκα Καμπρέρα για τον γιο της.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικές επιθέσεις σε ανατολική και νότια Ουκρανία – Επιχείρηση διάσωσης στο Αζοφστάλ προανήγγειλε το Κίεβο

Ο νεαρός άνδρας αφήνει πίσω του σύζυγο και ένα παιδί επτά μηνών, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο. Η σύζυγός του Μπρίτανι Κάνσελ επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε ανακοίνωση που διαβιβάστηκε σε πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τη «γενναιότητα» του άνδρα της, ενός «ήρωα».

Πρώην πεζοναύτης, είχε εμπλακεί με μια ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρία και είχε δηλώσει εθελοντής για να πάει στην Ουκρανία.

Ένας Βρετανός υπήκοος έχει επίσης σκοτωθεί στην Ουκρανία και ένας άλλος φέρεται ως αγνοούμενος, επιβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο άνδρες πολεμούσαν επίσης ως εθελοντές στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας “διεθνούς λεγεώνας” ξένων εθελοντών που θα βοηθούσαν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα είχε κάνει λόγο για περίπου 20.000 ξένους εθελοντές που είχαν έρθει στην εμπόλεμη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος