Tο νέο της αστέρι της Sagrada Familia φωτίζει τον ουρανό της Βαρκελώνης

Mε κάθε λαμπρότητα και την συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων της εκκλησιαστικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωή της Βαρκελώνης, έγινε εχθές Τετάρτη, 8 Δεκέμβρη, ημέρα της εθνικής εορτής της Άμωμου Συλλήψεως στην Ισπανία, η τελετή  φωταγώγησης του νέου αστεριού που στεφανώνει τον Πύργο της Παρθένου Μαρίας, έναν από τους πιο ψηλούς (138 μέτρα) της Sagrada Familia, του πιο εμβληματικού κτιρίου της πόλης.

Η Sagrada Familia, είναι ίσως το σημαντικότερο έργο του παγκόσμιας φήμης Καταλανού αρχιτέκτονα, Αντόνι Γκαουντί, τα κτίρια του οποίου κοσμούν πολλά σημεία της Βαρκελώνης και της προσδίδουν ιδιαίτερη αίγλη και αναγνωρισιμότητα.

Το αστέρι, που έχει διάμετρο 7,5 μέτρα και βάρος 5,5 τόνους και είναι φτιαγμένο από γυαλί και χάλυβα, θα λάμπει από την αντανάκλαση του ηλίου κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας θα φωτίζεται από προβολείς που είναι τοποθετημένοι στη βάση του. Η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις κακές καιρικές συνθήκες που θα πρέπει να αντέξει: από τη ζέστη, το κρύο και τη βροχή μέχρι τον ενδεχόμενο κεραυνό.

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος