Το #Μe Τoo του Mπρένταν Φρέιζερ – Με ανάρτηση για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη γύρισε την πλάτη στις Χρυσές Σφαίρες

Array

Eνα ιδιαίτερα προβεβλημένο εκπρόσωπο της βιομηχανίας του Χόλυγουντ, τον ηθοποιό Mπρένταν Φρέιζερ, βρήκε το κίνημα #Μe Τoo me στις ΗΠΑ μετά την καταγγελία του ότι δεν θα παρευρεθεί στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2023, επικαλούμενος τα όσα είχε αποκαλύψει το 2018 για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρόεδρο της HFPA, Φίλιπ Μπερκ.

Ο 53χρονος ηθοποιός που έκανε δυναμικό comeback με τον ρόλο του στην ταινία «The Whale» ανακοίνωσε σε συνέντευξή του επίσης στο περιοδικό GQ, ότι δεν θα βρεθεί στην τελετή ακόμα και αν είναι υποψήφιος για την συγκλονιστική ερμηνεία του στο πολυβραβευμένο δράμα.

«Δεν θα συμμετάσχει» στην τελετή απονομής που διοργανώνει η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA). Ο Φρέιζερ είχε καταγγείλει ότι το 2018 ο Νοτιοαφρικανός, πρώην πρόεδρος της HFPA, Φίλιπ Μπερκ τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2003. Ο 89χρονος Μπερκ αρνείται τους ισχυρισμούς του διάσημου ηθοποιού.

Ο Φρέιζερ ο οποίος κάποτε ήταν πρωταγωνιστής με μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως «Η Μούμια», «7 Ευχές», «Θεοί και δαίμονες» και πολλές άλλες δήλωσε ότι έπαθε κατάθλιψη μετά την κακοποίησή του και έχασε πλήρως τον σεβασμό του για τον εν λόγω οργανισμό.

Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή

Ερωτηθείς αν είναι επιφυλακτικός με την Ένωση απάντησε θετικά. «Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα, αλλά όχι έτσι», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στο GQ το 2018, ο Φρέιζερ περιέγραψε λεπτομερώς τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη από τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο ξενοδοχείο Beverly Hills.

Ο Φρέιζερ ο οποίος μετά τις καταγγελίες του μπήκε στη μαύρη λίστα των παραγωγών και των κινηματογραφικών στούντιο αποκάλυψε ότι εκείνη την περίοδο ήταν «ακόμα φοβισμένος» για τις επιπτώσεις που θα είχε η αποκάλυψή του. Το 2018 χρονιά που έγινε η αποκάλυψη, η HFPA πρότεινε στον Φρέιζερ να υπογράψει την εξής κοινή δήλωση: «Αν και διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μπερκ άγγιξε ανάρμοστα τον κ. Φρέιζερ, σύμφωνα με τα στοιχεία επρόκειτο για αστείο και όχι σεξουαλική προσέγγιση».

Ο Φρέιζερ αρνήθηκε να υπογράψει με τον Μπερκ, ωστόσο, να μην αντιμετωπίζει πειθαρχικά μέτρα. Ο 89χρονος σήμερα Μπερκ παρέμεινε μέλος με δικαίωμα ψήφου της HFPA μέχρι να απολυθεί από τον οργανισμό τον Απρίλιο του 2021 μετά την κυκλοφορία ενός άρθρου που αποκαλούσε το Black Lives Matter «ρατσιστικό κίνημα μίσους».

Αν και ο Μπερκ αμφισβητεί τις κατηγορίες, ο Φρέιζερ είχε δηλώσει τότε ότι το περιστατικό του άλλαξε τη ζωή του. «Ήταν να κάνουμε χειραψία και τότε άπλωσε το χέρι του στον πισινό μου και στο περινέο μου», περιέγραψε ο ηθοποιός, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ένιωσε «άρρωστος και τραυματισμένος».

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου απέρριψε τους ισχυρισμούς του ηθοποιού, λέγοντας ότι ο Φίλιπ Μπερκ «έκανε πλάκα».

Ο ρόλος του παχύσαρκου που τον επανέφερε στο κινηματογραφικό προσκήνιο

Σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, η ταινία «The Whale» βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ, ακολουθεί την ιστορία του Τσάρλι, ενός απομονωμένου καθηγητή αγγλικών κοντά στο τέλος της ζωής του που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του για μια τελευταία ευκαιρία.

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί λόγω της δημόσιας τοποθέτησης του πέντε χρόνια μετά, τώρα που ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει όσα καταγγέλει δηλώνει επιφυλακτικός για τις αλλαγές της Ένωσης Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ ο Φρέιζερ μένει επιφυλακτικός: «Για την ώρα όχι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόοδος. Ο χρόνος θα πει πότε θα καταφέρουν να…δεν ξέρω τι πρόκειται να καταφέρουν. Δεν ξέρω. Όμως εγώ θα χρειαζόμουν ένα φάρμακο από το δηλητήριο όλης αυτής της ιστορίας. Αυτή θα ήταν η ελπίδα μου».

Δείτε επίσης:

Πηγή: GQ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος