Νέα σκληρή δήλωση ήρθε από το Λονδίνο μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας από τρία ρωσικά MiG-31.
Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Τζον Χίλι, χαρακτήρισε το περιστατικό «άλλη μία έκδοση του εγχειριδίου του Πούτιν», τονίζοντας ότι πρόκειται για την τρίτη παραβίαση του ΝΑΤΟϊκού εναέριου χώρου μέσα σε λίγες ημέρες.
Όπως είπε, «η επιθετικότητα του Πούτιν δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ενισχύει την ενότητα του ΝΑΤΟ και την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας».
Ο Χίλι υπογράμμισε ότι η Βρετανία ενισχύει τη συμμετοχή της στη Συμμαχία, συνεισφέροντας μαχητικά αεροσκάφη στη νέα αποστολή Eastern Sentry για την αεράμυνα της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να στηρίζει άμεσα την Εσθονία με την παρουσία περίπου χιλίων Βρετανών στρατιωτών στο πλαίσιο της επιχείρησης Op CABRIT.
Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος