Το EPTNews στο Ντουμπάι: Διακοπή της φόρτωσης πετρελαίου στο λιμάνι της Φουτζάιρα μετά από πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμων

Διεθνής ανησυχία καθώς ο συγκεκριμένος λιμένας αποτελεί τον τερματικό σταθμό του αγωγού Χαμσάν, του μοναδικού αγωγού που επιτρέπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να εξάγουν το πετρέλαιό τους απευθείας στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας τα Στενά του Ορμούζ.

Η περιοχή της Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς πυκνοί μαύροι καπνοί υψώθηκαν πάνω από στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Το περιστατικό αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών στον Κόλπο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που φιλοξενεί κρίσιμους τερματικούς σταθμούς εξαγωγών και αποθήκες καυσίμων, οι οποίες έχουν βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο ιρανικών ενεργειών.

Το EPTNews στο Ντουμπάι: Διακοπή της φόρτωσης πετρελαίου στο λιμάνι της Φουτζάιρα μετά από πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμων
(AP Photo/Altaf Qadri)

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του EPTNews στο Ντουμπάι, Χριστιάνα Μανιάτη, οι διαδικασίες φόρτωσης πετρελαίου έχουν διακοπεί προσωρινά στο λιμάνι της Φουτζάιρα, προκαλώντας διεθνή ανησυχία, αφού ο συγκεκριμένος λιμένας αποτελεί τον τερματικό σταθμό του αγωγού Χαμσάν, του μοναδικού αγωγού που επιτρέπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να εξάγουν το πετρέλαιό τους απευθείας στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας τα Στενά του Ορμούζ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, η πυρκαγιά προκλήθηκε από πτώση συντριμμιών μετά την επιτυχή αναχαίτιση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone). Μέχρι στιγμής, οι αρχές καθησυχάζουν πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πολιτικής προστασίας επιχειρούν στο σημείο για τον πλήρη περιορισμό του μετώπου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το συμβάν σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις ευθείες απειλές της Τεχεράνης, η οποία χαραρακτήρισε τα λιμάνια των Εμιράτων ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους. Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση, το Κέντρο Συμμαχικής Διοίκησης Khatam al-Anbiya προειδοποίησε πως θα πλήξει οποιαδήποτε υποδομή φιλοξενεί αμερικανικά στρατιωτικά συμφέροντα, στο πλαίσιο της γενικευμένης σύγκρουσης που μαίνεται στην περιοχή. Μάλιστα, απευθύνθηκε έκκληση στους πολίτες να απομακρυνθούν από τις συγκεκριμένες ζώνες, υπογραμμίζοντας πως το Ιράν διεκδικεί το δικαίωμα προάσπισης της κυριαρχίας του έναντι των εχθρικών δυνάμεων.

Ανταπόκριση – Ντουμπάι: Χριστιάνα Μανιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος