Το «δέντρο της αήττητης Ουκρανίας» στο Κίεβο και «οι παγωμένοι στρατιώτες» της Ρωσίας

Array

Η Ρωσία δεν θα κλέψει τα Χριστούγεννα, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, αποκαλύπτοντας πατριωτικό δέντρο ύψους 12 μέτρων στολισμένο με περιστέρια ειρήνης, φωτάκια μπλε και κίτρινα, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σημαίες συμμαχικών χωρών και το εθνόσημο της Ουκρανίας, μια χρυσή τρίαινα, στην κορυφή.

«Το ονομάσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αήττητης Ουκρανίας», δήλωσε ο Ουκρανός δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι τα λαμπιόνια του δέντρου τροφοδοτούνται από γεννήτρια που λειτουργεί με ντίζελ, ενώ οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση εντείνονται, λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Οι Ρώσοι προσπαθούν να στερήσουν από τους πολίτες μας μια κανονική ζωή, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να κλέψουν τις πιο μεγάλες γιορτές – την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα—από τα παιδιά μας», τόνισε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο δήμαρχος του Κιέβου.

Καθώς ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, οι Ουκρανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, ενώ δημοσκόπηση του Interfax- Ukraine έδειξε ότι το 2022 το 44% των ερωτηθέντων στήριζε την αλλαγή για τις 25 Δεκεμβρίου έναντι μόλις 26% το 2021.

 Δώδεκα παγωμένοι Ρώσοι στρατιώτες στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Στην πόλη Τσίτα της Σιβηρίας που απέχει 4.830 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση άλλαξε και ο ‘Αγιος Βασίλης αντικαταστάθηκε από γλυπτά στρατιωτών οπλισμένων με Καλάσνικοφ.

«Έχουμε πόλεμο, άρα είναι σωστό να τα γλυπτά πάγου να είναι πατριωτικά», είπαν κάτοικοι, ενώ το BBC συμπληρώνει ότι τα γλυπτά συντηρούνται σε θερμοκρασία 33 βαθμών υπό το μηδέν.

Ο ρωσικός Άγιος Βασίλης δεν θα ταξιδέψει φέτος στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο Παππούς Χιονιάς θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 στάσεις μεταξύ του ανατολικού λιμανιού της πόλης του Βλαδιβοστόκ και της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η εταιρεία ρωσικών σιδηροδρόμων, αλλά θα μείνει μακριά τόσο από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όσο και από τα εδάφη της Ουκρανίας που προσάρτησε η Μόσχα.

Οι δυτικές περιοχές του Κρασνοντάρ, του Ροστόφ, του Μπέλγκοροντ, του Κουρσκ και του Μπριάνσκ, που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, δεν συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα, ούτε και τα προσαρτημένα εδάφη της Κριμαίας, του Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας.

Το τρένο Παππούς Χιονιάς είναι ένα τουριστικό έργο που ξεκίνησε η εταιρεία ρωσικών σιδηροδρόμων πέρυσι μαζί με τη βόρεια ρωσική επαρχία Βολογκντά.

Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, ο Παππούς Χιονιάς δεν ζει στον Βόρειο Πόλο, αλλά κοντά στη μικρή πόλη Βελίκι Ουστιούγκ στη Βολογκντά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος