Τηλεδιάσκεψη την Τρίτη των ΥΠΕΞ της Ε.Ε υπό τον φόβο μια γενικότερης ανάφλεξης στη Μ. Ανατολή

 Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, συγκάλεσε συνάντηση τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την Τρίτη, στο πλαίσιο της άνευ προηγουμένου επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ που τροφοδοτεί φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έκθεση των DPA και EFE.

«Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην εκτόνωση της κατάστασης και στην ασφάλεια της περιοχής», δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, σε ανάρτησή του στο δίκτυο X, πρώην Twitter.

Νωρίτερα, επίσης, σε ανάρτηση του στο X, ο Μπορέλ καταδίκασε «αυστηρά» την «απαράδεκτη» επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. «Αποτελεί μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια», πρόσθεσε.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το Ιράν επιτέθηκε απευθείας στον ισραηλινό εχθρό του, τη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή.

Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία ανώτερων Ιρανών αξιωματικών στη Συρία σε φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: Agerpres.ro

Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος