Τι είπε ο Ερντογάν για τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου (video)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «πήρε εντελώς διαφορετική στάση» μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα που έγινε σε «ζεστή ατμόσφαιρα». Υποστήριξε πως ο Νίκος Δένδιας «έλαβε την αναγκαία απάντηση» για τη στάση του στη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ζήτησε «να μην παρεμβαίνουν άλλοι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

«Συμφώνησα να συναντηθούμε με τον αγαπητό μας υπουργό, είχαμε μια ζεστή ατμόσφαιρα κατά συνάντησή μας. Αλλά ο ίδιος πήρε εντελώς διαφορετική στάση. Για τη στάση του έλαβε την αναγκαία απάντηση. Ας μην παρεμβαίνουν άλλοι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Είχατε συνάντηση με τον κ. Πατριάρχη, αυτές είναι θετικές προσεγγίσεις για εμάς. Δεν δείχνετε όμως την απαραίτητη προσοχή για τους 150 χιλιάδες ομοεθνείς μας στην Ελλάδα. Καθαιρείτε τον αρχιμουφτή. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα για κάτι τέτοιο σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Τώρα η Σύνοδος εκλέγει τον πατριάρχη. Ο μουφτής πρέπει να εκλέγεται από τους ιμάμηδες μας εκεί. Θέλουν να κάνουν εκλογές σαν να ήταν δικοί τους κληρικοί. Αυτό πρέπει να διορθωθεί. Δεν έχουμε αποτελέσματα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση».

Τουρκία: Αντιδράσεις για το “debate” Δένδια-Τσαβούσογλου – Οργή και κατήφεια από τα ΜΜΕ

Θράσος καταλογίζουν – μεταξύ άλλων – στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τα τουρκικά ΜΜΕ στον απόηχο του χθεσινού on camera φραστικού «θερμού επεισοδίου» μεταξύ του ιδίου και του Τούρκου υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος