Τουρκία: Αντιδράσεις για το “debate” Δένδια-Τσαβούσογλου – Οργή και κατήφεια από τα ΜΜΕ

Ανταπόκριση από Τουρκία – Αριάνα Φερεντίνου

Θράσος καταλογίζουν μεταξύ άλλων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τα τουρκικά ΜΜΕ στον απόηχο του χθεσινού on camera φραστικού «θερμού επεισοδίου» μεταξύ του ιδίου και του Τούρκου υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση προχώρησε πάντως σε μια ήπια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό.«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο με τον ΥπΕξ Δένδια. – Συζητήσαμε διμερή θέματα, τα γνωστά προβλήματα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη μετανάστευση και τα περιφερειακά θέματα. Περιμένουμε μια πιο ειλικρινή και εποικοδομητική στάση από την Ελλάδα» ανέφερε.

Το κρατικό πρακτορείο Ανατολή έχει τη σχετική είδηση με τίτλο ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να επιλυθούν μέσω εποικοδομητικού διαλόγου.

Επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει. Δηλώσεις ενδεχομένως να υπάρξουν αργότερα μετά την επίσημη προσευχή της Παρασκευής.

Για «ασέβεια» έκανε λόγο πάντως από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ. «Η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδοι διπλωματίας. Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου υπάρχει ο φανατισμός», έγραψε σε αναρτήσεις του.


Από χθες τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για “μάθημα διπλωματίας” που πήρε ο Έλληνας ΥπΕξ από τον Τούρκο ομόλογό του, πως δεν καταλαβαίνει από φιλοξενία και θα έπρεπε να ντρέπεται.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου έχουν ενοχληθεί που ο Έλληνας υπουργός ήρθε στην Τουρκία φιλοξενούμενος και «τα είπα χύμα». Θεωρούν ότι είναι εκτός διπλωματικής τακτικής αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς μπροστά στις κάμερες.

Η Χουριέτ και άλλες εφημερίδες «διαβάζουν» τη συμπεριφορά Δενδια ως επιθετική, ενώ επικαλούνται τις πληροφορίες από τα ελληνικά ΜΜΕ ότι είχε λάβει εντολές από την ελληνική κυβέρνηση να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο, αποκαλώντας τον «μαριονέτα» του Έλληνα πρωθυπουργού.

Cnn Turk: «Τσαβούσογλου, δεν μπορούμε να αν ανεχτούμε αυτές τις απαράδεκτες κατηγορίες

Habertürk: Αν συνεχίζετε την ένταση θα την συνεχίσουμε και εμείς

T24: Τσαβούσογλου και Δένδιας τσακώθηκαν κατά τη συνέντευξη τύπου.

Milliyet: Άρχισαν φιλικά και μετά προκάλεσε σκάνδαλο, του τα είπε κατάμουτρα o Τσαβούσογλου “έγιναν προκλητικές δηλώσεις και πρέπει να αποφεύγεται η προκλητική ρητορική”.

Yenisafak: Σκληρή απάντηση Τσαβούσογλου στον Έλληνα ομόλογό του: Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος