Θέμα χρόνου η κυριαρχία του Όμικρον στο ΗΝωμένο Βασίλειο

Επιστήμονες προειδοποιούν, ότι η παραλλαγή Όμικρον, πρόκειται να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός εβδομάδων, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

Οι περιπτώσεις της παραλλαγής διπλασιάζονται κάθε τρεις ημέρες, καθώς οι επιστήμονες έχουν γίνει «ολοένα και πιο σίγουροι», ότι το Όμικρον είναι πιο μεταδοτικό από το στέλεχος Δέλτα, που κυριαρχεί επί του παρόντος.

Ο καθηγητής, Φρανσουά Μπαλού, Διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής του University College, του Λονδίνου, πρόσθεσε στο Sky News, ότι η επιδημία θα θέσει γρήγορα το NHS υπό πίεση προκαλώντας 1000 λοιμωξεισ την ημέρα που όμως δεν εξελίσσονται όλες σε κρούσματα . Η εκτίμηση του καθηγητή Μπαλού, βασίζεται στο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων που προκλήθηκαν από την Όμικρον την τελευταία εβδομάδα και στο γεγονός ότι κανένας από τους 336 ανθρώπους που μολύνθηκαν με το νέο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Σαζιντ Τζαβιντ .

Εν τω μεταξύ, η Telegraph, εκφράζει φόβους για περαιτέρω περιορισμούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εκτός εάν αυξηθεί ο ρυθμός των ενισχυτικών εμβολίων στην Αγγλία. Αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των τρίτων δόσεων που δόθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα . Αναφέρεται σε ένα παιχνίδι ευθυνών που έχει ξεκινήσει στο Whitehall σχετικά με την ταχύτητα της κυκλοφορίας των ενισχυτικών εμβολίων, ενώ πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις.

Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρει, ότι η αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, είναι αναπόφευκτη, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να πείσει τους υπουργούς να λάβουν νέα μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, θα εισαχθούν περαιτέρω περιορισμοί εάν εργαστηριακά δεδομένα και στοιχεία από τη Νότια Αφρική αποδείξουν ότι η νέα παραλλαγή είναι σημαντικά πιο επικίνδυνη από την Δέλτα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος