The Guardian: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας δαπάνησε 4,1 δισεκατομμύρια λίρες σε 11 χρόνια για αγωγές μωρών που είχαν υποστεί εγκεφαλική βλάβη

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Αγγλίας δαπάνησε 4,1 δισεκατομμύρια λίρες σε 11 χρόνια για τη διευθέτηση αγωγών αναφορικά με μωρά που είχαν υποστεί βλάβη στον εγκέφαλο.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

3,6 δισεκατομμύρια λίρες καταβλήθηκαν σε 1.307 περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Guardian βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας της πληροφόρησης.

Οι 1.307 αυτές περιπτώσεις αφορούσαν γονείς που βρέθηκαν σε θέση να φροντίζουν το μωρό τους με εγκεφαλική παράλυση ή άλλες μορφές εγκεφαλικής βλάβης, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του NHS.

Το NHS Resolution, το οποίο υπερασπίζεται τα νοσοκομεία στην Αγγλία που κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια, δαπάνησε 490 εκατ. λίρες επιπλέον για νομικά έξοδα, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος αντιμετώπισης των νομικών αγωγών σε 4,1 δισ. λίρες.

Ο Robert Rose της νομικής εταιρίας Lime Solicitors, η οποία έλαβε τα δεδομένα είπε ότι τα λάθη στη φροντίδα μητρότητας συνεχίζουν να συμβαίνουν. 

Για κάθε μία μεμονωμένη περίπτωση μωρού με εγκεφαλική παράλυση που ήλθε σε αυτή την κατάσταση επειδή στερήθηκε το οξυγόνο κατά τη γέννα, το NHS πληρώνει 20 εκατομμύρια λίρες. 

Σχεδόν τα δύο τρίτα των μονάδων μητρότητας στην Αγγλία δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με την την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή υγείας, Επιτροπή Ποιότητας της Φροντίδας (CQC).

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα, το NHS Resolution αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος