«Θα υπερασπιστούμε την Ουκρανία» – Μαρτυρίες κατοίκων του Κιέβου στην ΕΡΤ (video)

Ανταπόκριση – Κίεβο: Ανδριάννα Μαγγανιά

«Υπάρχει πολύς κόσμος στους δρόμους. Το μετρό λειτουργεί κανονικά, χωρίς εισιτήριο» μετέδωσε στην ανταπόκρισή της από το Κίεβο, στην Ουκρανία, η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ανδριάνα Μαγγανιά, περιγράφοντας τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων.

Μεταφέροντας τις εικόνες από την ουκρανική πρωτεύουσα, αρκετές ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην χώρα, ανέφερε ότι οι πολίτες σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σχολιάζοντας τις εικόνες με τις ουρές έξω από ΑΤΜ και τα βενζινάδικα που παρατηρούνται σε όλη τη Ουκρανία, τόνισε ότι αρκετά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης έχουν αδειάσει.

Στη χώρα έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος και το οξύμωρο, όπως είπε, είναι ότι στην πόλη του Κιεβού δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους στρατιωτικά οχήματα πλην μεμονωμένων στρατιωτών, όπως μετέδωσε.

«Οι κάτοικοι μας είπαν ότι θα μείνουμε εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα υπερασπιστούμε την Ουκρανία. Οι Ουκρανοί δεν φοβούνται», ήταν ορισμένες από τις δηλώσεις κατοίκων του Κιέβου στην ΕΡΤ.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος