Τέξας – Ουβάλντε: Σε επ’ αόριστον διαθεσιμότητα η σχολική αστυνομία που «δεν απέτρεψε το μακελειό»

Array

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ολόκληρη η σχολική αστυνομική δύναμη της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, μετά την αποτυχία της να παρέμβει εγκαίρως στην επίθεση, που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο, σε δημοτικό σχολείο με απολογισμό 21 νεκρούς. Η διαμαρτυρία των οικογενειών των αδικοχαμένων παιδιών στο δημοτικό σχολείο Ρομπ ήταν «αδιάκοπη» από το μακελειό της 24ης Μαΐου.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον 18χρονο να μπαίνει στο σχολείο κρατώντας το τουφέκι του και στη συνέχεια ακούγονται αλλεπάλληλες εκπυρσοκροτήσεις, για κάπου τρία λεπτά, ως την άφιξη των πρώτων αστυνομικών, στις 11:36.

‘Hδη είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του ο επικεφαλής της επιχείρησης, Πιτ Αρεντόντο, με αιτιολογικό ότι καθυστέρησε τουλάχιστον μια ώρα η επέμβαση των αρχών κατά του ενόπλου που δολοφόνησε 19 παιδιά και δύο δασκάλους.

Η αναστολή λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος – το οποίο αποτελούνταν από πέντε αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολοχαγού κι ενός φρουρού ασφαλείας, έγινε στον απόηχο αποκαλύψεων ότι προσελήφθη αξιωματικός, που «δεν κινήθηκε για να αντιμετωπίσει τον ένοπλο» που εισέβαλε στο σχολείο.

Οι πυροβολισμοί με διαφορά μόλις 10 ημερών τον Μάιο σε ένα δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε και σε ένα σούπερ μάρκετ του Μπάφαλο, μαζί με το μακελειό της 4ης Ιουλίου σε μια παρέλαση στο Χάιλαντ Παρκ, στοίχισαν συνολικά 38 ζωές – και αναζωπύρωσαν μια συζήτηση δεκαετιών σχετικά με την οπλοκατοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος