Τέσσερις νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ισπανία

Σύνοψη
  • Έχασαν τη ζωή τους αφού παρασύρθηκαν από τα ισχυρά κύματα.
  • Ριπές ανέμου 90χλμ./ώρα και κύματα ύψους έως και 8 μέτρων.

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία χθες Πέμπτη εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής που προκάλεσε στα παράλια της χώρας η καταιγίδα Νέλσον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτοφυλακής (Guardia Civil), ένας 16χρονος ανήλικος Μαροκινός έπαιζε με την παρέα του κοντά στα κύματα στην παραλία Μιράκλε της μεσογειακής περιφέρειας της Ταραγόνα και έπεσε κατά λάθος στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ένας Γερμανός τουρίστας που βρισκόταν στην περιοχή έπεσε στο νερό για να τον σώσει, όμως και οι δύο τελικά πνίγηκαν, παρασυρμένοι από τα ισχυρά κύματα.

Στα βόρεια της χώρας επίσης, στην περιφέρεια της Αστούριας, σημειώθηκαν άλλοι δύο θάνατοι. Κύματα που έφταναν μέχρι και τα 8 μέτρα ύψος, παρέσυραν έναν Άγγλο τουρίστα που παρατηρούσε τη θαλασσοταραχή στην άκρη  ενός κυματοθραύστη στις εκβολές του ποταμού Ναλόν, ενώ άλλη μια γυναίκα στον κοντινό οικισμό Κουδιγέρο παρασύρθηκε από τα κύματα τη στιγμή που περνούσε από το μικρό λιμάνι του χωριού.  

Η καταιγίδα Νέλσον θα συνεχίσει και σήμερα να επηρεάζει σε επικίνδυνο βαθμό τις μετεωρολογικές συνθήκες στην Ισπανία, με έντονες βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν έως και τα 90 χλμ./ώρα, ενώ τα κύματα σε ορισμένα σημεία θα φτάνουν μέχρι τα 8 μέτρα.

Η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις παραλίες και να αποφεύγουν χαμηλά μέρη που μπορεί να επηρεαστούν από την υψηλή παλίρροια και τα κύματα.

Πηγή: EFE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος