Τελεσίγραφο Πούτιν: Η Μόσχα θα απαντήσει σκληρά στις ουκρανικές επιθέσεις

Με «σθεναρή απάντηση» απείλησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Ουκρανία κατηγορώντας τη για «τρομοκρατικές ενέργειες».

Σε τηλεοπτική ομιλία του είπε ότι η Μόσχα ξεκίνησε επιθέσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά στρατιωτικών, ενεργειακών και επικοινωνιακών υποδομών σε αντίποινα για την επίθεση στη ζωτικής σημασίας γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη Χερσόνησο της Κριμαίας το Σαββατοκύριακο.

«Είναι προφανές ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή κρίσιμης μη στρατιωτικής υποδομής της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν. Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

«Εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μας εδάφους, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και η κλίμακα τους θα αντιστοιχεί στο επίπεδο των απειλών που δημιουργούνται για τους Ρώσους. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για αυτό», είπε ο Πούτιν.

Τελεσίγραφο Πούτιν: Η Μόσχα θα απαντήσει σκληρά στις ουκρανικές επιθέσεις
(AP Photo)

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο εντάσσονται στο πλαίσιο της, όπως αποκαλεί η Μόσχα, “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, για τις απαντήσεις θα πρέπει να στραφούμε στο υπουργείο Άμυνας”, δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι “τα βασικά βήματα (…) δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να έχει γίνει αναφορά στον επικεφαλής”, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κίεβο και πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό με δεκάδες πυραύλους πόλεων σε όλη τη χώρα σήμερα το πρωί, σε μια επίθεση που θεωρήθηκε ότι έγινε σε εκδίκηση για την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε κύρια γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία την προσαρτημένη από τη Μόσχα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος