Ταϊλάνδη: Με λουλούδια γίνονται δεκτοί τουρίστες από την Κίνα ύστερα από τρία χρόνια απουσίας

Array

Οι Κινέζοι τουρίστες επέστρεψαν σήμερα (9/1) στην Ταϊλάνδη ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, τους οποίους υποδέχθηκαν αξιωματούχοι προσφέροντάς τους λουλούδια και δώρα.

Ο τουριστικός κλάδος της Ταϊλάνδης ήταν ιδιαιτέρως εξαρτημένος από την Κίνα πριν από την πανδημία, με περίπου έναν στους τέσσερις ταξιδιώτες να είναι Κινέζος.

Οι 269 Κινέζοι που έφθασαν από την πόλη Σιαμέν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, έγιναν δεκτοί με λουλούδια και σακουλάκια με δώρα –που περιείχαν απολυμαντικό για τα χέρια και προστατευτικές μάσκες—ενώ ένα πανό ανέφερε στα κινεζικά «Κίνα και Ταϊλάνδη είναι μία οικογένεια».

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη και δεν το πιστεύω», δήλωσε η Τζιανγκ Σάνα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, που ήταν μεταξύ των πρώτων αφιχθέντων. Η 36χρονη γυναίκα, που θα παραμείνει στην Ταϊλάνδη για ένα μήνα για να κάνει καταδύσεις, έκλεισε το εισιτήριό της πριν από δύο εβδομάδες αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή φοβόταν ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή. «Φοβόμαστε ότι οι πολιτικές θα ήταν διαφορετικές από εκείνες που αναμέναμε και ότι θα μας εμποδίσουν να φύγουμε», δήλωσε η γυναίκα αυτή, προσθέτοντας ότι κανένας εργαζομένους από τις υπηρεσίες εδάφους δεν μπόρεσε να τους ενημερώσει σωστά.

Η Κίνα έχει πρόσφατα βιώσει έκρηξη των κρουσμάτων της Covid, με τοπικό αξιωματούχο να παραδέχεται σήμερα ότι σχεδόν το 90% των κατοίκων της περιφέρειάς του έχει μολυνθεί.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες –μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Γαλλία– η Ταϊλάνδη αποφάσισε να μην απαιτεί διαγωνιστικά τεστ πριν από την αναχώρηση.

Ωστόσο, το σαββατοκύριακο επικράτησε σύγχυση ύστερα από αντιφατικά μηνύματα από το υπουργείο Υγείας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης που άφηναν να εννοηθεί ότι οι τουρίστες από όλο τον κόσμο θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού.

Τελικά σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό. «Η απόφαση ελήφθη όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά επίσης με βάση τις ιατρικές πληροφορίες», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο.

Το 2022, η χώρα υποδέχθηκε 10 εκατ. ξένους επισκέπτες, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 430.000 του 2021 αλλά πολύ λιγότεροι σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η Ταϊλάνδη ελπίζει να φθάσει τα 20 με 25 εκατ. επισκέπτες φέτος, εκ των οποίων πέντε εκατομμύρια από την Κίνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος