Ταγίπ Ερντογάν: Χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ εναντίον μας – Η Σουηδία έχει γίνει ξενώνας για το PKK

Σχετικά με την ένταξη της Φιλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής, είπε: «Εμείς δεν βλέπουμε θετικά κάτι τέτοιο. Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία. Υπάρχουν ακόμη και μέλη του κοινοβουλίου σε ορισμένες χώρες».

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

«Η Σουηδία έχει γίνει ξενώνας για το PKK και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ακόμη ο ίδιος.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. «Χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ εναντίον μας» είπε, αναφερόμενος στην επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974.

Αναφέρθηκε δε στην απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν την οργάνωση YPG από τις κυρώσεις, «δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το λάθος. Δεν ξέρω τι είδους δηλώσεις θα κάνει ο Μπάιντεν. Το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και το YPG είναι το ίδιο με το PKK».

«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτό το λάθος της Αμερικής. Η Αμερική έχει δώσει κάθε είδους οικονομική υποστήριξη ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση PKK, ενάντια σε όλες τις οργανώσεις στη βόρεια Συρία. Με φορτηγά έστελνε εξοπλισμό και πυρομαχικά. Τώρα ακούμε για τέτοια πράγματα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε στη βόρεια Συρία ό,τι κάναμε στο βόρειο Ιράκ» σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος