Συζητήσεις για παραγωγή εμβολίου mRNA στην Ιταλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Financial Times, η Ρώμη ξεκίνησε τις συζητήσεις σχετικά με την εγχώρια παραγωγή εμβολίου mRNA κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για συνεργασία των Moderna, Novartis αλλά και της Ιταλικής ReiThera, με τη δυνατότητα εγχώριας παραγωγής του εμβολίου της Γερμανικής CureVac, το οποίο βρίσκεται στο τρίτο κλινικό στάδιο και ενδέχεται να εγκριθεί για χρήση μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η ReiThera, η οποία βασίζεται στην μέθοδο του ιικού φορέα, βρίσκεται στο δεύτερο κλινικό στάδιο, αλλά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα εμβόλια που σχετίζονται με τον ιικό φορέα (βλέπε AstraZeneca, J&J, Sputnik V) φαίνεται πως η εταιρεία θα μπορούσε και να αλλάξει πορεία.

Σύμφωνα με πηγές του Financial Times, o ίδιος ο Πρωθυπουργός Ντράγκι μίλησε με τον CEO της Moderna για την σχετική παραγωγή και συνεργασία, αλλά φαίνεται οι συζητήσεις να απέτυχαν λόγω αδυναμίας της Moderna να επιβλέπει την μετάβαση της τεχνολογίας σε άλλες Ιταλικές εγκαταστάσεις.

Αν και η Ιταλία έχει τουλάχιστον 2 εμβόλια υπό έρευνα, αυτή την στιγμή η χώρα έμπρακτα βασίζεται στην εισαγωγή και τα αποθέματα φαίνεται να λιγοστεύουν. Μάλιστα χθες η Ιταλία έσπασε το φράγμα των 15 εκατομμυρίων εμβολιασμών, το οποίο όμως και αντιστοιχεί στο 87.2% των δόσεων που έχουν παραδοθεί στις περιφέρειες.

Είναι φανερό πως η Ιταλία θα πρέπει να περιμένει την άφιξη των νέων 54 εκ δόσεων που μόλις σήμερα έχουν εγγυηθεί από την ΕΕ εντός του επόμενου τριμήνου και που θα φέρουν την ανοσία της αγέλης πριν τον Σεπτέμβριο.    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος