Συρία: Επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αμερικανική βάση – Δύο Σύροι τραυματίες

Array

Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο σήμερα (20/1) βάση του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών στη νοτιοανατολική Συρία, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Centcom, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τη βάση του αλ-Τανφ, τραυματίζοντας δύο μέλη συριακής ομάδας ανταρτών που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στην περιοχή αυτή, και τα άλλα καταρρίφθηκαν από τον συνασπισμό.

«Κανένα μέλος των αμερικανικών δυνάμεων δεν τραυματίστηκε», σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι «επιθέσεις αυτού του είδους είναι απαράδεκτες. Θέτουν σε κίνδυνο τα στρατεύματά μας και τους εταίρους μας όπως και την καταπολέμηση (του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Centcom, Τζο Μπουτσίνο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τα βίαια επεισόδια στη Συρία από το 2011, η επίθεση μπορεί να έγινε από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές που έχουν θέσεις στη νοτιοανατολική Συρία.

Το Παρατηρητήριο που έχει την έδρα του στη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στο έδαφος της Συρίας, διευκρίνισε ότι οι δύο τραυματίες είναι μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ομάδας ανταρτών που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και που αναπτύσσει δράση στην περιοχή αλ-Τανφ.

Πρόσθεσε ότι αρκετές απώλειες αναφέρθηκαν μεταξύ των μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι εκπαιδεύονται από τις αμερικανικές δυνάμεις και αποστολή τους είναι κυρίως η προστασία της περιοχής κοντά στη βάση αλ-Τανφ.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες υποστηρίζουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης εκεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εκτός από τη βάση αυτή, περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί επίσης στη βόρεια Συρία, στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Στις 15 Αυγούστου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν ως στόχο τη βάση, η οποία ιδρύθηκε το 2016 κοντά στα σύνορα του Ιράκ και της Ιορδανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος