Συρία: Διπλό έγκλημα κατά ενός παιδιού που βιάστηκε στο Manbij

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλυψε ότι το σώμα ενός 5χρονου κοριτσιού βρέθηκε δολοφονημένο με αιχμηρό αντικείμενο και πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στην πόλη Manbij στη βόρεια Συρία. και το πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Al-Furat στο Manbij, στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Πηγές ανέφεραν στο παρατηρητήριο ότι «η οικογένεια της 5χρονης τη σκότωσε εν ψυχρώ με έγκλημα άσχετο με την τιμή, αφού βιάστηκε από άτομο».

Το παρατηρητήριο, το οποίο περιέγραψε αυτό το περιστατικό ως έγκλημα «καμίας τιμής», ανανέωσε το αίτημά του ότι «οι δολοφόνοι πρέπει να δικαστούν δίκαια, και όχι μόνο αυτοί, αλλά όλοι όσοι διέπραξαν εγκλήματα υπό το πρόσχημα της τιμής σε διάφορα εδάφη της Συρίας. ”

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας άγνωστος βίασε ένα 3χρονο κορίτσι, αφού το απήγαγε στα χωράφια στην περιοχή al-Shahba, στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Και ένα έγκλημα που συγκλόνισε τους συριακούς κύκλους, τον περασμένο Ιούλιο, στην πόλη Χασάκα, αφού ένας άνδρας στραγγάλισε τη 16χρονη κόρη του, αφού τη βίασε ο ξάδερφός της πριν από ένα χρόνο, και η οικογένειά της σκότωσε το βρέφος  του ξάδερφόυ της και εκδόθηκε δικαστική απόφαση κατά τον ξάδερφό της κοπέλας να φυλακιστεί για 30 χρόνια, και μέτα ο πατέρας της την φυλάκισε σε ένα δωμάτιο στο σπίτι του που βρίσκεται στη γειτονιά Kallaseh στην πόλη Hasaka και την στραγγάλισε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος