Συνταγματάρχης των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε στη Συρία από πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ

Ένα μέλος του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που υπηρετούσε ως στρατιωτικός σύμβουλος στη Συρία, σκοτώθηκε σήμερα, σε πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο IRNA.

Άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο συνταγματάρχης Ρεζά Ζαρεΐ σκοτώθηκε μαζί με δύο μαχητές της Χεζμπολάχ, της λιβανέζικης οργάνωσης που στηρίζεται από την Τεχεράνη.

Ο Ζαρεΐ σκοτώθηκε από πλήγμα σε ένα κτίριο που χρησιμοποιούν οι ιρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Ταρτούς, είπε στο πρακτορείο Reuters μια υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της συμμαχίας που στηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας. Όταν ρωτήθηκε για το πλήγμα, ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι δεν σχολιάζει ξένα ρεπορτάζ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν περιορίσει τις αποστολές ανώτερων αξιωματικών τους στη Συρία, λόγω μιας σειράς φονικών ισραηλινών επιδρομών. Βασίζονται περισσότερο στις συμμαχικές, σιιτικές πολιτοφυλακές για να διατηρήσουν την ισχύ τους στην περιοχή, σύμφωνα με το Reuters. Το Ισραήλ πλήττει κυρίως περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Δαμασκό. Τα πλήγματα στην Ταρτούς είναι σπάνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος