Συνομιλία Ντράγκι – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η Ιταλική στήριξη και η επισιτιστική κρίση

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Πρωθυπουργίας, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαϊου ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στο πεδίο, ιδίως όσον αφορά τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την στήριξη της Ιταλικής Κυβέρνησης προς την Ουκρανία σε συντονισμό με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν επίσης τις προοπτικές απεμπλοκής των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης που απειλεί τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο.
Ο Πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την εκτίμησή του για τη δέσμευση από την πλευρά της Ιταλικής Κυβέρνησης και συμφώνησε με τον Πρόεδρο Ντράγκι να συνεχίσει να συζητά πιθανές λύσεις.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος ανάρτησε στο Twitter:

“Είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Mario Draghi. Ενημερώθηκε για την κατάσταση στην πρώτη γραμμή (του πυρός). Αναμένουμε περαιτέρω αμυντική υποστήριξη από τους εταίρους μας. Έθεσα το θέμα της προμήθειας καυσίμων. Συζητήθηκαν τρόποι πρόληψης της επισιτιστικής κρίσης. Πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τα λιμάνια της Ουκρανίας μαζί”.

Συνομιλία Ντράγκι – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η Ιταλική στήριξη και η επισιτιστική κρίση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος