Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Κ. Κάλλας: Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Ουκρανία – Πρέπει να τους στείλουμε αυτά που έχουν ζητήσει

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να τους στείλουμε αυτά που ζητούν, πυρομαχικά και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» τόνισε η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας κατά την άφιξή της για τη δεύτερη ημέρα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η κα Κάλλας σημείωσε ότι εχθές έγινε πολλή συζήτηση για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τι μπορεί να γίνει με το βλέμμα στραμμένο σε εκείνες τις χώρες που έχουν τέτοια συστήματα για να δώσουν στο Κίεβο. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Κάγια Κάλλας δεν υπήρξαν δεσμεύσεις, «αλλά υπήρξε πίεση προς αυτά τα κράτη» . Επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται το Κίεβο είναι έξι patriot, «ξέρουμε που βρίσκονται στην Ευρώπη και τώρα αυτές οι χώρες δεν τους χρειάζονται όσο η Ουκρανία. Ελπίζω να υπάρχουν εξελίξεις, αλλά βέβαια εναπόκειται στις χώρες να αποφασίσουν» συμπλήρωσε.

Τέλος, η Εσθονή πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε ότι η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο διότι η όλη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη θα βρεθεί σε σοβαρό κίνδυνο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος