Συνέντευξη Ποντίφικα: Ένας νοσοκόμος μου έσωσε τη ζωή – Λακωνική απάντηση στις εικασίες περί παραίτησής του

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος παραχώρησε συνέντευξη στο Ισπανικό ραδιόφωνο COPE, η οποία θα μεταδοθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Χθες τα Ιταλικά δελτία ειδήσεων και ΜΜΕ μετέφεραν αποσπάσματα της συνέντευξης, κατά την διάρκεια της οποίας αντιμετωπίζονται δύο κρίσιμα ζητήματα που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την Ιταλική κοινή γνώμη: η κατάσταση της υγείας του Ποντίφικα και το ενδεχόμενο παραίτησής του.  

Όπως γνωρίζουμε, ο Ποντίφικας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για συμπτωματική εκκολπωματική στένωση του παχέος εντέρου στις 4 Ιουλίου και νοσηλεύθηκε στην Πολυκλινική Gemelli της Ρώμης για λίγες μέρες. Ο δημοσιογράφος ρώτησε στον Ποντίφικα “Πως είστε;” και ο Πάπας του απάντησε ειρωνικά “Είμαι ακόμα ζωντανός”.

Σε αυτό το σημείο, ο Ποντίφικας είπε πως “για δεύτερη φορά, ένας νοσοκόμος μου έσωσε τη ζωή, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία”. Μάλιστα πρόσθεσε πως η πρώτη φορά ήταν το ’57, όταν μια Ιταλίδα καλόγρια του άλλαξε τα φάρμακα που του είχαν συνταγογραφίσει οι γιατροί. Ο Πάπας Μπεργκόλιο τότε ήταν 21 ετών και έπασχε από σοβαρή πνευμονία η οποία του κόστισε μέρος του δεξιού του πνεύμονα, το οποίο και του αφαιρέθηκε. Η πρωτοβουλία της καλόγριας του έσωσε τη ζωή.

Όσον αφορά την φετινή περιπέτεια με την υγεία του, εικάζεται πως ο νοσοκόμος που έσωσε τη ζωή στον Ποντίφικα θα μπορούσε να είναι ο Massimiliano Strappetti, ένας υγειονομικός εργαζόμενος της Πόλης του Βατικανού. Πρόκειται περί ενός έμπιστου ανθρώπου πάντα στο πλευρό του Ποντίφικα στις πιο δύσκολες στιγμές, αν και η εφημερίδα Corriere della Sera μιλά για δύο “φύλακες αγγέλους” στο περιβάλλον του Πάπα, οι οποίοι τηρούν μέγιστη εμπιστευτικότητα για το έργο τους.

Σημειωτέον, η ίδια εφημερίδα μιλά για αλλαγή της τεχνικής από την ιατρική ομάδα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στο παχύ έντερο, από ελάχιστα επεμβατική σε παραδοσιακή. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Ποντίφικας αναφέρθηκε και στις εικασίες περί παραίτησής του, ένα σενάριο που δημοσιεύσαμε στην ertnews.gr πριν από λίγες μέρες. Ο Πάπας απάντησε λακωνικά, λέγοντας πως “όταν ένας Πάπας είναι άρρωστος, σηκώνεται ένας άνεμος ή ένας τυφώνας Κονκλάβιο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος