Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ είχαν μια θερμή και παραγωγική συνάντηση σήμερα (1/2) στο Λονδίνο στο πλαίσιο των συνομιλιών στον τομέα της άμυνας και του εμπορίου που διεξάγονται στην βρετανική πρωτεύουσα, στο Σάλσμπερι και στο Πόρτσμουθ.
Ο Τζέιμς Κλέβερλι τόνισε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεργαστεί μαζί με την Αυστραλία για να υποστηρίξει τις προτεραιότητες των κρατών των νησιών του Ειρηνικού, ιδιαίτερα στην κλιματική έκτακτη ανάγκη και την οικονομική ανάπτυξη.
Ο υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε επίσης την πρόσφατη επιβολή κυρώσεων από την Αυστραλία σε ηγετικές προσωπικότητες στις κυβερνήσεις του Ιράν και της Μιανμάρ, παράλληλα με παρόμοιες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Απο κοινού συμφώνησαν ότι αυτά ήταν μια σαφής απεικόνιση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας ως ένθερμοι υπερασπιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Και οι δύο ανυπομονούσαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις μαζί με τους Υπουργούς Άμυνας αύριο 2 Φεβρουαρίου. Συμφώνησαν ότι η σύνοδος κορυφής στο Πόρτσμουθ θα εδραιώσει τη σχέση ΗΒ-Αυστραλίας ως σύγχρονη και στραμμένη προς το μέλλον, ενόψει των αυξανόμενων παγκόσμιων προκλήσεων.
Πηγή : Ντάουνιγκ Στριτ
Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος