Συνάντηση Σάντσεθ – Ζελένσκι – Μπορέλ: Στο επίκεντρο η στήριξη της Ουκρανίας

O Πέδρο Σάντσεθ, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκμεταλλευόμενος την επίσκεψη του Ουκρανού ηγέτη στην κοινοτική πρωτεύουσα για να συγκεντρώσει περισσότερη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική υποστήριξη ενόψει της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Ζελένσκι μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Ολλανδίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Σάντσεθ επεσήμανε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «η Ισπανία και η Ευρώπη θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού στον αγώνα του για ελευθερία».

Οι διάφοροι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συναντήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο σε μικρές ομάδες και ο τελευταίος τους ζήτησε να επικρατήσει ο «ρεαλισμός» και να παραδώσουν αεροπλάνα για να πολεμήσουν τη Ρωσία και, ισχυρίστηκε ότι πρέπει να επισπευστεί η διεύρυνση της ΕΕ και η Ουκρανία να γίνει μέλος της, ως κίνητρο που θα «παρακινήσει τον ουκρανικό Στρατό».

Ανταπόκριση – Ισπανία: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος