Συμβούλιο των υπουργών ενέργειας στο Λουξεμβούργο

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ συνεδριάζουν την Παρασκευή (26/6) στο Λουξεμβούργο, με φόντο τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια και τον εφοδιασμό ενόψει του επόμενου χειμώνα. Στο επίκεντρο βρίσκονται η σταθερότητα της αγοράς ενέργειας, η διασφάλιση επαρκών προμηθειών για το καλοκαίρι και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών σε περίπτωση κρίσεων.

Ανταπόκριση: Έλενα Αποστολίδου

Παράλληλα, οι υπουργοί συζητούν την ενίσχυση των ενεργειακών δικτύων και διασυνδέσεων της ΕΕ, με στόχο πιο σύγχρονες υποδομές που θα στηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση και την ασφάλεια εφοδιασμού. Στην ατζέντα περιλαμβάνεται επίσης ο κανονισμός για το μεθάνιο, με ορισμένα κράτη-μέλη να εκφράζουν ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στον εφοδιασμό, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του.

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου και υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Μιχάλης Δαμιανός, δήλωσε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα», σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα διδάγματα της πρόσφατης κρίσης και στην ετοιμότητα της ΕΕ για το μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Νταν Γιόργκενσεν, τόνισε ότι ο κανονισμός για το μεθάνιο αποτελεί κρίσιμη νομοθεσία για την Ένωση και θα εφαρμοστεί κανονικά, καθώς έχει ήδη εγκριθεί από τους συννομοθέτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος