Συμφωνία Βρετανίας – Αλβανίας για παράτυπους μετανάστες στη Μάγχη

Πριν από έξι μέρες η υπουργός Eσωτερικών Πρίτι Πατέλ και ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Bledi Çuçi, υπέγραψαν συμφωνία «για την αντιμετώπιση εγκληματικών συμμοριών που διακινούν άτομα από τη βαλκανική χώρα σε όλη την Ευρώπη στο Καλαί». 

Την Δευτέρα η Πατέλ συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Αλβανική κρατική αστυνομία με σκοπό την εφαρμογή κοινών επιχειρήσεων για την απομάκρυνση των Αλβανών που έχουν εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη.

«Η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ευημερούσα χώρα. Αυτό το σχέδιο θα αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα, την παράνομη μετανάστευση και θα στοχεύσει τις εγκληματικές συμμορίες», έγραψε η Υπουργός στον λογαριασμό στο twitter.

Αλβανοί εκπρόσωποι του νόμου θα συμμετέχουν στις ομάδες πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της εισροής Αλβανών στη Μάγχη.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι 2.165 Αλβανοί καταγράφηκαν να έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022, σε σύγκριση με μόλις 23 που εντοπίστηκαν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σήραγγα Μάγχης: Εγκλωβίστηκαν κάτω από τη θάλασσα επιβάτες τρένου – «Περπάτησαν σε άβυσσο» (video)

Ανταπόκριση Λονδίνο – Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος