Συλλυπητήρια από ΠτΔ, Πρωθυπουργό και Ε.Ε για την τραγωδία στο Όρος Μερόν, στο Ισραήλ

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την τραγωδία σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν στο Ισραήλ, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό.

Δηλώνοντας λυπημένη και σοκαρισμένη από την είδηση του τρομερού δυστυχήματος στο Όρος Μερόν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρουεβέν Ριβλίν, τις οικογένειες των θυμάτων και τον ισραηλινό λαό για την απώλεια αθώων ζωών.

«Saddened and shocked by the news of the terrible accident at Mount Meron, I wish to express to @PresidentRuvi, the families of the victims and the people of Israel my deepest condolences for the loss of innocent lives.» γράφει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά του με ανάρτησή στα αγγλικά στο Twitter, όπου αναφέρει:«Οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τον λαό του Ισραήλ. Εκ μέρους του λαού της Ελλάδας, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στο#MountMeron. Σας ευχόμαστε θάρρος και δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς»

«Οι σκέψεις μας είναι με τον ισραηλινό λαό που θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν» στο βόρειο Ισραήλ, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής, αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, το ΥΠΕΞ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η Ε.Ε για το δυστύχημα, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της σε οικογένειες και φίλους των θυμάτων και στον λαό του Ισραήλ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος