Σύλληψη τριών Αυστραλών πολιτών στο Ιράν

Την σύλληψη τριών Αυστραλών πολιτών στο Ιράν, επιβεβαίωσαν χθες οι αρχές της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ταξιδιωτών, την Τζόλι Κινγκ και τον Μαρκ Φίρκιν, που κρατούσαν μέσω του blog τους το ημερολόγιο ενός ταξιδιού, που είχαν ξεκινήσει οδικώς εδώ και δύο χρόνια και επρόκειτο να καταλήξει στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις οικογένειές τους. Οι αναρτήσεις στο blog τους σταμάτησαν εδώ και δέκα εβδομάδες, μετά το πέρασμά τους από το Κιργιστάν και το Πακιστάν.

Το τρίτο πρόσωπο, είναι μία Αυστραλο-βρετανή, πανεπιστημιακός απόφοιτος του Κέμπριτζ, που δίδασκε σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, η οποία συνελήφθη πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, η Τζόλι Κινγκ και η δεύτερη Αυστραλή,   κρατούνται στην Φυλακή Εβίν της Τεχεράνης και στην μία από τις δύο έχουν πει ότι κρατείται εν όψει ανταλλαγής φυλακισμένων.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν οι ιρανικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά των τριών Αυστραλών πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αυστραλία, δέχθηκε πρόσφατα να συμμετάσχει σε υπό τις ΗΠΑ αποστολή για την προστασία των εμπορικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, μέσω των οποίων διέρχεται το ένα τρίτο του πετρελαίου που διακινείται δια θαλάσσης παγκοσμίως, την ίδια ώρα που οι εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, αυξήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με τις επιθέσεις κατά τάνκερ και φορτηγών πλοίων στον Κόλπο .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτό: αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος