Συγχαίρει την Ισπανία ο Π.Ο.Υ για τη διαχείριση της πανδημίας & την εκστρατεία εμβολιασμού

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχάρη την Ισπανία για τη διαχείριση της πανδημίας και την εκστρατεία εμβολιασμού στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της υπουργού Υγείας, Καρολίνα Ντάριας, και του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge.

Κατά τη συνάντηση, η Καρολίνα Ντάριας σημείωσε ότι η Ισπανία έχει δωρίσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια εμβόλια στον μηχανισμό Covax για χώρες χωρίς πρόσβαση σε εμβόλια και υπενθύμισε τη δέσμευση της ισπανικής κυβέρνησης να δωρίσει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

«Στην Ισπανία ο κόσμος εμπιστεύεται το εμβόλιο, το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και την δύναμή του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο Hans Kluge. Επίσης, Π.Ο.Υ. και υπουργείο Υγείας έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την τεκμηρίωση των καλών πρακτικών στην Ισπανία «ώστε να χρησιμεύουν ως παράδειγμα τόσο για την υπόλοιπη Ευρώπη όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο», όπως τόνισε ο Kluge.

Υπενθυμίζεται ότι το 88,8% των πολιτών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως, το υγειονομικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας αλλά και άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών αγγίζουν έως και το 100% στον πλήρη εμβολιασμό, χωρίς οποιαδήποτε στιγμή να καταστεί απαραίτητη η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στη χώρα πλην της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και ο δείκτης κρουσμάτων επταημέρου βρίσκεται στα 30,69 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος