Sunday Times για Κάρολο: Έλαβε από τους Μπιν Λάντεν δωρεά 1 εκατ. λίρες για το φιλανθρωπικό του ταμείο

Array

Αναστάτωση προκαλεί στο Μπάκιγχαμ δημοσίευμα των Sunday Times ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκηπας Κάρολος δέχτηκε δωρεά ενός εκατομμυρίου λιρών για την φιλανθρωπική του οργάνωσή του από την οικογένεια Μπιν Λάντεν, το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα ένα ακόμα δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αποκάλυπτε πως ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου είχε λάβει έλαβε 3 εκατ. σε σακούλες από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Ειδικότερα, οι Sunday Times υποστηρίζουν ότι ο Κάρολος δέχθηκε ένα εκατομμύριο από τον Μπακρ Μπιν Λάντεν, τον πατριάρχη της εύπορης οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, και τον αδερφό του, Σαφίκ.

Οι δύο άνδρες είναι ετεροθαλή αδέρφια του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ανθρώπου που ίδρυσε την Αλ Κάιντα και οργάνωσε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η συνάντηση των τριών ανδρών έγινε στο Λονδίνο δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν και ο Κάρολος δέχθηκε να πάρει τα χρήματα για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, παρά τις αρχικές ενστάσεις των συμβούλων του, καθώς αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος οι πράξεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν να στιγματίσουν όλη την οικογένεια.

Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος