Στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε την πρώτη στρατιωτική άσκηση στη Βενεζουέλα από τότε που τα αμερικανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην πρωτεύουσα και συνέλαβαν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες στις 3 Ιανουαρίου.

Η άσκηση, την οποία η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε ότι είχε εγκρίνει ως άσκηση εκκένωσης για πιθανές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή καταστροφές, περιελάμβανε δύο αεροσκάφη MV-22B Osprey που προσγειώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και σκάφη που εισήλθαν σε χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας στην Καραϊβική Θάλασσα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι παραμένει «δεσμευμένη να διασφαλίσει την εφαρμογή» του σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για «σταθεροποίηση της Βενεζουέλας».

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος