Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ αύξησε την υποστήριξή του σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία και Μολδαβία μετά τη ρωσική επίθεση

Array

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα στο Βουκουρέστι ότι η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας οδήγησε στην αυξημένη υποστήριξη της συμμαχίας προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία και τη Μολδαβία.

Στην αρχή της τρίτης, τελευταίας συνόδου του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στη διήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι τρεις χώρες εταίροι είχαν την υποστήριξη της συμμαχίας εδώ και χρόνια, αλλά ότι η συνεργασία έχει βελτιωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η υποστήριξη του ΝΑΤΟ σε αυτές τις χώρες αντανακλάται στη βοήθεια για οικοδόμηση των αμυντικών τους ικανοτήτων, στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των θεσμών, ανέφερε η Beta.

Στους υπουργούς Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ, Σουηδίας και Φινλανδίας, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στις δύο πρώτες συνόδους του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, ενώθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Γεωργίας και της Μολδαβίας στην τρίτη.

Ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε προηγουμένως ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί η ενίσχυση της βοήθειας προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία και τη Μολδαβία, «χώρες εταίρους που αντιμετωπίζουν τη ρωσική πίεση με διαφορετικούς τρόπους».

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος