Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εγκαταλείψει «τη φιλοδοξία του να ελέγχει ολόκληρη την Ουκρανία» και ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, για πολλούς μήνες, ακόμη και για χρόνια. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι τόσο όσον αφορά στην υποστήριξη προς την Ουκρανία και τη διατήρηση των κυρώσεων, όσο και όσον αφορά στην ενίσχυση της άμυνάς μας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγού και ανώτατου αξιωματικού Μαρκ Μίλεϊ, ο οποίος μιλώντας στο Κογκρέσο την Τρίτη τόνισε ότι πιστεύει ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα είναι μια «πολύ παρατεταμένη» σύγκρουση.
«Είναι λίγο νωρίς, ακόμα, παρόλο που έχει περάσει ένας μήνα και πλέον, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ παρατεταμένη σύγκρουση. Και νομίζω ότι μετριέται σε χρόνια», δήλωσε. «Δεν ξέρω για μια δεκαετία, αλλά τουλάχιστον χρόνια σίγουρα», πρόσθεσε.
«Πρόκειται για μια πολύ εκτεταμένη σύγκρουση που ξεκίνησε η Ρωσία και νομίζω ότι το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και όλοι οι σύμμαχοι και οι εταίροι που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα εμπλακούν σε αυτό για αρκετό καιρό», δήλωσε ο Μίλεϊ.
Είπε επίσης ότι η εισβολή στην Ουκρανία ήταν «ένας μακροχρόνιος στόχος» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Σημείωσε δε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ευρώπης και ίσως του κόσμου» που έχει δει στις δεκαετίες που υπηρετούσε στον στρατό.
Πηγή: businessinsider.com, Agence France-Presse
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος